Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogSoorten yoga & achtergrond

Yoga met je baby

posted by Marloes Faddegon

Titel: Hey Baby Ι Ondertitel: Kalender met 52 speel- knuffeltips waar je baby blij van wordt (en jij ook). ISBN: 978-90-822692-0-8 Ι  2018 (derde druk) Infodok/ Standaard uitgeverij NV

Liefde, aanraking, een goede band opbouwen, knuffelen en spelen: allemaal van groot belang voor een gezonde ontwikkeling van je baby. In aanvulling op onze eerdere blogs over kinderyoga, peuteryoga, yoga nidra voor kinderen en yoga houdingen voor tijdens de borstvoedingsperiode. Vandaag een review van ‘Hey Baby’, een kalender met 52 weken inspiratie voor (yoga)spelletjes met je baby!

‘Hey baby’ reikt je 52 weken lang nieuwe activiteiten aan om samen met je baby te groeien. Ook na het eerste jaar blijft de kalender leuk omdat de meeste activiteiten zeker de eerste drie jaar nog leuk zijn om regelmatig samen te doen en telkens op een andere manier te beleven. De leuke opzet in de vorm van een kalender die je handig kunt uitvouwen en neerzetten, met elke week een nieuwe bladzijde voorop, maakt de kalender een mooie eyecatcher om ergens in de woonkamer, babykamer of je yogaplek in huis neer te zetten. Zeker in combinatie met de mooie tekeningen krijg je dan gelijk zin om samen met je baby plezier te maken met de inspiratie aan speelse activiteiten en massagespelletjes.

In de activiteiten staat het contact maken met je baby voorop. Ook wordt je regelmatig uitgedaagd om spelletjes te doen die je in eerste instantie misschien wat spannend zou vinden. Door goed te observeren merk je wat jouw baby leuk vindt, waardoor je baby ontspant en waar het voorkeuren voor heeft.


Wat ik graag doe sinds de geboorte van onze dochter is samen yoga. Je hebt een gezamenlijk spel- knuffel- en massagemoment, je kan op zoek naar de stilte en rust in jezelf, terwijl je daarnaast in contact blijft met je baby. Ook hierbij biedt de kalender leuke inspiratie voor activiteiten die je in de gezellige yoga moment samen kunt verwerken.

Life is a gift.
Experience
is the beauty.
– Yogi tea –

Misschien ook leuk?