Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogSoorten yoga & achtergrond

Beleef & Zweef met Aerial Yoga!

posted by Rosalie

Aerial yoga is letterlijk en figuurlijk over komen zweven uit de VS. Het wordt daar AntiGravity yoga genoemd. Het is dus een nieuwe vorm van yoga, waarbij je met behulp van een doek (die aan het plafond hangt) de traditionele asana’s uitvoert. Zweven dus waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht! Klinkt heerlijk, maar why?

Waarom aan de Aerial Yoga?

Tijdens Aerial yoga laat je de zwaartekracht haar werk waarbij je wordt ondersteunt door de doek. Hierdoor kan je het gevoel van ruimte in je lichaam ervaren. De zwaartekracht zorgt namelijk voor decompressie van je wervelkolom en stretcht je spieren. Met de doek als hulpmiddel zijn sommige asana’s minder moeilijk uit te voeren dan op je vertrouwde yoga-mat. Aerial yoga is dus ook voor beginners een aanrader, maar biedt gevorderde yogi’s voldoende uitdaging. Je kunt bijvoorbeeld ondersteboven hangen of het doek je achteroverbuiging laten ondersteunen. Net dat steuntje in de rug!

Heerlijk zweven

Aerial yoga wordt niet bij alle yoga-scholen aangeboden en het is dus handig om even te googelen naar een leuke school bij jou in de buurt. Er worden workshops en losse lessen gegeven. De prijzen liggen wel iets hoger dan een normale les.

Ik vond Aerial yoga echt een ervaring! Omdat je door de doek wordt ondersteund, kun je de de zwaartekracht gebruiken bij het uitvoeren van de assana’s. Dit zijn doorgaans de bekende asana’s, zoals de Boom (lees meer over deze asana) maar dan zwevend boven de grond. Bij sommige houdingen waan je je even weer in je kindertijd: hoe leuk is het om weer eens te schommelen! Ik werd er helemaal vrolijk van. Aan het einde de les ervaar je ‘de ultieme’ Savasana. Je ligt als een rupsje in zijn cocon in de doek en je beweegt zacht heen en weer. Ik heb ervan genoten.

zweven

Meer over andere soorten yoga weten? Hier lees je daar meer over.
Namasté!

favicon-welikeyoga

Misschien ook leuk?