Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogSoorten yoga & achtergrond

Hoe vul jij je kerstvakantie met leuke yoga activiteiten?

posted by Marloes Faddegon

Voor veel mensen start volgende week de kerstvakantie. Wat ga jij doen? Wij hebben vijf yoga tips voor je op een rij gezet. Lees je mee?

De boeddha – De nieuwe Kerk Amsterdam

Heb jij een Boeddha in huis of in je yoga studio? En weet je het verhaal achter dit soort Boeddha beelden? Tot 3 februari is er in De nieuwe kerk Amsterdam een tentoonstelling over Boeddha te bekijken. Dezelfde tentoonstelling was eerder al in het Museum Volkenkunde in Leiden te zien en trok daar in 5 maanden tijd meer dan 70.000 bezoekers.

Yoga day retreat at home

Plan je agenda een dag vrij en stel je eigen yoga day retreat samen. Maak bijvoorbeeld vooraf een dagprogramma waarbij je start met thee en een gezonde snack, daarna een lange yogales van jouw favoriete yogastijl via youtube, vervolgens een lunch die je mindful klaarmaakt en in stilte eet. Vervolgens maak je een heerlijke mindfulle wandeling en drink je bij binnenkomst nog een lekkere kop kruidenthee. Je kunt je retreat bijvoorbeeld afsluiten met een lange bodyscan of andere meditatie. En als je nog tijd over hebt plak je er gewoon een home spa aan vast (lees ga je lekker in bad met een zelfgemaakt maskertje van bijvoorbeeld avocado en honing).

christmas

Extra uitgebreide youtube yogales

Heb je geen zin of tijd in een yoga day retreat, maar wil je wel een lekkere yogales doen? Zoek op youtube dan een les van jouw favoriete yogastijl (of probeer juist eens iets verrassends) en claim wat tijd voor jezelf in alle kerstdrukte. Ik ben bijvoorbeeld fan van de youtube lessen van ‘Yoga with Adriëne’.

Yoga vakantie

Uiteraard kun je ook een heerlijke yoga (mini) vakantie boeken om je niet in alle kerstdrukte te hoeven begeven, of juist om je na afloop weer op te kunnen laden. Je kunt je kerstvrije tijd ook juist gebruiken om een leuke yoga vakantie uit te zoeken en te boeken voor het nieuwe jaar. Voorpret is minstens zo leuk!

Thaise Yoga Massage

En als je het gevoel hebt helemaal op te zijn en zelfs geen puf meer te hebben voor een yogales? Dan boek je gewoon een heerlijke Thaise yoga massage bij jou in de buurt. Deze massagevorm bestaat uit een combinatie van yogastrekkingen en drukpuntenpassage. Een luie vorm van yoga, omdat je tijdens de massage, liggend en met gemakkelijk zittende kleding aan, in diverse yogahoudingen wordt gebracht.

Natuurlijk kun je ook heerlijk mindful gaan wandelen in de natuur. Met volledige aandacht en liefde je eten bereiden. Of een afvalvrij en veganistisch kerstmenu koken voor een zo groot mogelijke beoefening van ahimsa.
HAPPY YOGA HOLIDAY!

favicon-welikeyoga

Misschien ook leuk?