Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogSoorten yoga & achtergrond

Overal Yoga

posted by Marloes Faddegon

Waar je ook bent, yoga kan altijd. En het mooie is dat je er in feite niets voor hoeft mee te nemen. Je doet het gemakkelijk onderweg en ook op je vakantiebestemming. Of denk aan lekker buiten yoga met je blote voeten in het zand of in het gras van je tuin of een park in de buurt. Mocht je toch wat mee willen nemen lees dan snel verder, wij reviewen een zomerse bloementas.

Van Plutosport ontvingen wij de vrolijke ‘Desigual Tropic Tube bag’. Een middelgrote sporttas met een groot hoofdvak, twee verschillende type zijvakken en extra vak aan de voorkant van de tas.  Hoewel yoga altijd kan en je er eigenlijk niets extra’s voor nodig hebt, wil je misschien toch het een en ander meenemen. Bijvoorbeeld je yogablok en –riem als je yoga in het park gaat doen, schone kleren voor als je na je yogales door gaat naar een andere afspraak of wellicht picknickspullen als je naar een yoga potluck gaat. Een grote fles water mee met verse gember en citroen of komkommer met basilicum erin vinden wij in ieder geval altijd een goed idee!

Marloes testte de tas uit

Wat meteen opvalt is dat de stof dunner is dan ik op de foto had ingeschat. Maar toch is de tas goed stevig. Er past geen opgerolde yogamat in het grote vak, maar hulpstukken zoals een yogablok- en riem passen er gemakkelijk in. De vrolijke print nodigt uit om de tas mee te nemen naar leuke yoga activiteiten in de buitenlucht, die er in de zomer veel zijn. Zoals het meerdaagse yogafestival op Terschelling of het eendaagse yogafestival in Amersfoort. Doordat de tas niet té groot is ben je ook minder snel geneigd om overbodige spullen mee te nemen. Overigens testte ik de tas in mijn zwangerschapsverlof en blijkt hij ook heel geschikt dienst te doen als fleurige luiertas. Een belangrijk nadeel vind ik dat het merk van de tas, Desigual, de laagst mogelijke score in duurzaamheid krijgt van Rank a Brand. Desigual krijgt dit E-label van hen omdat het merk geen concreet beleid bekend maakt voor klimaat, milieu of arbeidsomstandigheden. Best een jammer nadeel omdat ik in mijn yoga leefstijl ahimsa, ofwel geweldloos, probeer om te gaan met zowel mezelf als met de wereld om mij heen.

Hoe neem jij je yogamat en
andere yogaspullen
graag mee?

Misschien ook leuk?