BlogSoorten yoga & achtergrond

Ken je Yoga Dance Flow al?

posted by Rosalie

Er zijn mega veel verschillende soorten yoga. Het lijkt of er steeds meer soorten bij komen! In deze nieuwe vorm van yoga gaan yogahoudingen vloeiend in elkaar over op het ritme van de muziek: dit is Yoga Dance!

Yoga Dance is een combinatie van pilates, ballet en yoga. Het is bedacht in de VS. Je creëert kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tijdens Yoga Dance beweeg je op het ritme van de muziek en dit wordt als dynamisch en energiek ervaren.

Yoga Dance Flow

Handig te weten voordat je naar een les Yoga Dance gaat
  • De lessen duren 60 minuten en zijn doorgaans wat pittiger dan een normale Hatha yoga-les. Trek dus iets luchtigs aan.
  • De opbouw is ongeveer gelijk als een normale yoga-les. Centraal staan de: ademhaling, warming-up, flow’s op muziek en ontspanning.
  • De les kan per keer verschillen maar soms blijft de les voor een langere periode hetzelfde. De lesinhoud wisselt dan per maand of per kwartaal.
  •  Je yoga-matje blijft vaak opgerold tot het laatste deel van de les. In het laatste deel van de les doe je houdingen die op de grond worden uitgevoerd. Je sluit de les ook af met Savasana.
  • Bij verschillende yoga-scholen wordt Yoga Dance gegeven als normaal lesuur tegen regulier tarief. Soms worden er ook Yoga Dance workshops gegeven. Die duren meestal 2,5 uur, het tarief per workshop varieert maar is meestal rond de 30 euro.
  • Drink niet teveel en eet licht voor je naar de les gaat. Yoga-Dance is erg dynamisch en anders zit je volle buik je misschien in de weg.
  • Doe lekker mee en ben je de draad even kwijt kijk bij de rest.
Mijn Yoga Dance ervaring

Ik vond een les Yoga Dance anders dan anders en daarom uniek! De afwisseling van ballet, pilates en yogahoudingen vond ik een goede combinatie. De les was pittig en voelt als een ware work-out. De beschrijving van Yoga Dance als dynamisch en energiek zijn wat mij betreft passend. De muziek en het bewegen op ritme van muziek maakte het een vrolijke les. Er was aan het eind ook ruimte voor ontspanning en dat voelde welverdiend! Ter afwisseling van mijn normale lessen en home-practice ga ik volgende week weer na een les Yoga Dance!

Namasté

favicon-welikeyoga

Misschien ook leuk?