Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogSoorten yoga & achtergrond

Yoga in de natuur

posted by Marloes Faddegon

Frisse lucht door je haren, een blauwe hemel en vogelgeluiden terwijl je aan yoga doet, wat wil je nog meer? Het buitenseizoen is volop aan de gang en yogalessen worden nu ook in de open lucht verzorgd. Je prikkelt je brein op een andere manier, doordat je niet meer op je vaste plek in de yogazaal staat. Yoga in de natuur verdiept je practice. Veel yogi(ni)s ervaren tijdens zo’n buitenles een diep gevoel van verbondenheid met de natuur om hen heen. Ook heeft natuur bij de meeste mensen een positieve invloed op het verminderen van stressgevoelens. En wist je dat veel asana’s (yogahoudingen) dieren en de natuur weerspiegelen? Yoga en natuur gaan dus heel goed samen! In deze blog zetten we vier leuke vormen van buitenyoga voor je op een rij om deze lente en (na)zomer te proberen.

Yoga in het park of bos

In veel steden wordt er yoga in het park aangeboden of in een natuurgebied of bos aan de rand van de stad. In Dordrecht verzorgt het Mindful Centrum bijvoorbeeld gedurende de hele zomer met droog weer elke zaterdag van 10.00-11.15u yoga in park Merwestein. Actuele berichtgeving over deze buitenlessen verloopt via hun facebookpagina.

Yoga op het water

Kabbelend water, drijvende waterlelies om je heen en een extra uitdaging voor je balans. Klinkt aantrekkelijk toch? Bij SUP-yoga ga je met een SUP-board het water op om yoga te doen. SUP staat voor Stand Up Paddling. En een SUP-board is een surfplank die breder en stabiel is dan een reguliere surfplank. Ik Sup Loosdrecht verzorgt bijvoorbeeld SUP-Yoga in een motorvrij watergebied.

 

Yoga op het strand

Yoga op het strand met het ruizen van de zee als achtergrondmuziek en de zilte zeelucht om je longen mee vol te snuiven. In de zomer wordt er op veel plekken langs de kust strandyoga aangeboden. Yoga Bergen doet dit bijvoorbeeld in Bergen aan zee op zondagochtend. Vooraf aanmelden is niet nodig en er wordt verzameld bij strandpaal 32 om 10.30u.

Yoga bij een natuurcamping

Ontspannen door je leven even wat simpeler te maken. Kamperen in de natuur en buiten yoga doen om helemaal los te komen van alles. The Yoga Nomad verzorgt bijvoorbeeld bij het Lucky Lake Hostel gedurende de gehele zomerperiode yogalessen aan de Vinkeveense plassen. Ook als je niet blijft overnachten kan je meedoen met de yogalessen. Inschrijven doe je via de website van The Yoga Nomad.

De natuur haast zich niet, en toch is alles af.
– Lao Tzu –

Misschien ook leuk?