BlogSoorten yoga & achtergrond

Yoga op vakantie

posted by Marloes Faddegon

De Dalai Lama zei ooit “Bezoek elk jaar een plek waar je nog nooit bent geweest”. En is de zomervakantie daarvoor niet dé periode? Eerder schreven we al over het doen van yoga onderweg. Vandaag een blog met ideeën voor yoga op je plaats van bestemming. 

Flow yoga

Wil je op vakantie je yoga bijhouden maar vind je het lastig om te bedenken wat je dan kunt doen? Als je jezelf thuis of op de eerste dag van je vakantie een serie houdingen aanleert kun je deze elke dag op een vast moment uitvoeren. Ook keer je gemakkelijker naar binnen, doordat je niet telkens hoeft na te denken over wat je precies aan yoga houdingen gaat doen. Breid je practice uit door te starten met een korte meditatie, dan 3 tot 10 keer de aangeleerde serie en sluit af door in savasana te gaan liggen en na te voelen. Drie voorbeelden van series om jezelf aan te leren zijn:

  1. de zonnegroet
  2. de maangroet
  3. de aardegroet
Yoga zonder mat

Niet iedereen vindt het praktisch om een yogamat mee te nemen op vakantie. Begrijpelijk, maar geen excuus om je yoga practice over te slaan! Maak gebruik van een grasveld, het strand of een andere ondergrond en observeer bewust hoe je lichaam erop reageert. Alles wat je met aandacht doet is yoga. Probeer bijvoorbeeld eens onderstaande houdingen:

  1. malasana (yoga hurkzit)
  2. natarajasana (danseres)
  3. parivrtta utkatasana (twistende stoel)
Yoga in het water

Heb je een vakantieadres met een zwembad, een meer of de zee in de buurt? Probeer dan je dagelijkse portie yoga eens in het water te doen. Maak gebruik van de gewichtloosheid en beweeg met aandacht door houdingen die je normaal misschien veel lastig vindt:

1.      Padangusthasana (grote teen houding)

2.      Ardha Chandrasana (halve maan)

3.      Adho Mukha Vrksasana (handstand)

Practice yoga is like being on a body holiday
– Vanda Scaravelli –

Misschien ook leuk?