BlogFood

Drink jezelf warm en gezond

posted by Marloes Faddegon

Warme kruidenthee drink ik de hele dag door, zomer en winter. Eigenlijk ben ik kruidenthee zelden zat door de enorme variatie. Maar soms heb ik toch zo’n moment dat ik graag een ander warm drankje wil. En dan liefst in de combinatie van lekker én gezond. In deze blog geef ik je drie recepten van heerlijke healthy warme drankjes.

Healthy Choco-coco

Verwarm een beker kokosdrink (ik gebruik bijvoorbeeld die van het ah huismerk) en meng met twee theelepels rauwe cacao. Kokosdrink is van zichzelf al vrij zoet waardoor ik verder zoeten overbodig vind, maar mocht je je choco-coco drank zoeter willen dan kun je naar smaak nog wat honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker toevoegen. Eetweetje: Rauwe cacao is een heel sterke antioxidant, verbetert de nierfunctie en heeft een verwarmende functie doordat het onder meer de (bloed)circulatie in het lichaam verbetert.

Matcha soja latte

Meng 2 theelepels machapoeder in een mok met een laagje gekookt water en roer tot alle klontjes eruit zijn en je een dikke pasta onderin je beker hebt. Schuim 250 ml sojamelk of havermelk (barista editie) op in een melkopschuimer en roer dit door de matchapasta in je beker. Zowel sojamelk als havermelk vind ik zoet genoeg van zichzelf, maar ook hier geldt dat je naar smaakt extra kunt zoeten met honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. Eetweetje: Matcha poeder bevat veel chlorofyl en theaine. Het heeft onder meer een positief effect of je nachtrust, verbetert je concentratie en reinigt je darmen en lever waardoor het een positief effect heeft op je algehele energie. Volgens de Chinese geneeskunde past de groene kleur bij het houtelement wat centraal staat in de lente.

Golden milk

Doe 200 ml amandelmelk in een pannetje met twee plakjes gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 1 theelepel kaneel, een snufje zwarte peper, een halve theelepel kokosolie en naar smaak vanille extract en honing of ahornsiroop. Warm de melk langzaam op en roer af en toe door zodat de smaken zich goed vermengen. Als alles goed warm is haal je de gemberplakjes uit je drankje en schuim je nog 100 ml amandelmelk op in een melkopschuimer. Schenk beide in een beker en je hebt een golden milk met schuimlaagje. Eetweetje: Kurkuma kent vele lichamelijke én geestelijke gezondheidsvoordelen die al duizenden jaren bekend zijn uit de Ayuvedische geneeskunde en waarvan er inmiddels al veel zijn bevestigt door modern wetenschappelijk onderzoek. Curcumine is de werkzame stof in kurkuma en heeft meer effect wanneer je het eet samen met zwarte peper en gezonde vetten. Lees in dit blog meer over de krachtige werking van kurkuma.

Warm drinks,
good books,
yin yoga with lots of pillows,
and nice company
is all you need.

Misschien ook leuk?