Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogFood

Gruwelijk gezonde gember

posted by Marloes Faddegon

De klok is verzet, de dagen worden nu steeds korter én kouder. Heerlijk om na de yogales op de bank te kruipen met een dekentje en een flinke kop verse gemberthee, eventueel nog met een schijfje citroen of een lepeltje honing erbij. In dit blog geef ik je vijf goede redenen om gember regelmatig te gebruiken.

Verwarmend

Gember warmt je lichaam van binnenuit op. Extra fijn dus met het koudere weer en al helemaal als je in de wintermaanden vaak last hebt van koude handen of voeten. Wist je dat er zelfs speciale handen- en voetencrème bestaat met gember voor als je last hebt van winterhanden of –voeten.

Spijsvertering

Gember ondersteunt de spijsvertering. Na het eten van een zware maaltijd kan het daarom helpen om een kop gemberthee te drinken. Ook als je last hebt van een opgeblazen gevoel kan gember verlichting geven.

Ontstekingsremmend

Regelmatige inname van gember heeft een ontstekingsremmende werking. Fijn om te weten als je een keelontsteking voelt opkomen. Ook bij reuma kan veelvuldig gebruik van gember verlichting van de klachten geven.

Misselijkheid

Bij misselijkheid, duizeligheid en wagenziekte werkt gember ook. Tijdens de zwangerschap wordt zelfs wel eens gebruik gemaakt van gemberpillen om de misselijkheid te verminderen!

Reinigend

De antioxidanten in de gemberwortel zorgen ervoor dat bepaalde toxische stoffen in je lichaam worden afgebroken en zich niet ophopen in je lichaam. Ook stimuleert het gebruik van gember de bloedsomloop, wat eveneens zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen.

All things nice and gingerful

Misschien ook leuk?