BlogFood

Kiem wat zaden om je batterij op te laden

posted by Marloes Faddegon

Het is zomer, alles groeit en bloeit! Volgens de Ayurvedisch voedingsleer bevat alles wat je eet een bepaalde energie. Zaden beschikken over een grote voorraad energie en voedingswaarde en wachten op de juiste omstandigheden om te gaan groeien. Tijdens het kiemproces zorgen chemische reacties voor een toename van onder andere vitamine B2, B3 en C.

Lees je mee hoe je kiemgroente aan je eetpatroon kunt toevoegen om deze zomer zelf ook te bloeien?

Ontbijt

Voeg wat kiemgroente toe aan je favoriete groene smoothie

Ontbijt je liever warm? Eet dan eens soep als ontbijt en serveer dit met een flinke pluk kiemgroente als topping.

Lunch

Besmeer een dikke plak zuurdesembrood met geprakte avocado of een zelfgemaakte erwtenspread en voeg een grote pluk kiemen toe als topping.

Of kies voor een warme lunch met een haver-omelet met wat restjes groente erin mee gebakken wederom kiemen als topping.

Diner

Maak een zomerse salade met bijvoorbeeld watermeloen, feta, rucola, zwarte olijven en kiemgroente.

Of verrijk je favoriete (verwarmende) curry met kiemgroente die je op je bord toevoegt.

Tip

Varieer en experimenteer met de kiemen die je kiest. Elke kiemgroente voegt zijn eigen bijzondere smaak en voedingswaarde toe.

Misschien ook leuk?