Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogFood

Radijsmilkshake

posted by Marloes Faddegon

Oké, we geven het toe, een radijsmilkshake klinkt misschien niet zo heel lekker. Misschien helpt het als we verklappen dat er eigenlijk ook geen radijs in dit verfrissende drankje zit, het gaat alleen om het radijsblad. Het belangrijkste is dat je het gewoon probeert als je zin hebt in een lekkere smoothie als ontbijt of gewoon een verfrissende en gezonde milkshake op een ander moment van de dag.

 Ingrediënten
 • 1 banaan, in plakjes ingevroren
 • 1 hand radijsblad
 • 1 theelepel spirulina
 • Yoghurt of kefir tot je drankje de gewenste dikte heeft
Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een egaal geheel hebt.

Tips
 1. Wil je het drankje minder koud? Maak je groene milkshake dan met een banaan die je niet eerst hebt ingevroren (de bevroren banaan zorgt wel ook voor een romige structuur).
 2. Geen radijsblad in huis? Varieer met de groene groenten die je gebruikt, spinazie is ook erg lekker.
 3. Eet je vegan of wil je variëren in smaak? Vervang de kefir of yoghurt dan eens door een plantaardige melksoort, zoals amandelmelk, havermelk of kokosmelk.
 4. Hou je van zoet? Voeg dan nog wat honing of agavesiroop toe. Met plantaardige melksoorten wordt je smoothie sowieso vaak iets zoeter.
Weetjes
 1. Heb je regelmatig last van kramp? Elke dag een banaan eten kan soms helpen door de kalium die bananen bevatten.
 2. Zijn je darmen wat van slag? Kefir bevat veel goede bacteriën en kan bijdragen aan het herstellen van de balans in je darmen.
 3. Kun je wel wat extra energie gebruiken? Spirulina en radijsblad bevatten chlorofyl, wat kan helpen om je energiebalans op peil te houden of te krijgen.
No water, no life.
No blue, no green.
– Sylvia Earle –

Misschien ook leuk?