Food

Smul van dit ontbijt, ei-banaan-ovenpannetje

posted by Marloes Faddegon

Zin in een feestelijk chique ontbijt zonder veel werk? Maak dan eens dit simpele ei-banaan-ovenpotje en verwen jezelf en/of verras je lief ermee in het weekend of misschien zelfs op een doodnormale doordeweekse (werk)dag. Door warm te ontbijten ondersteun je je spijsvertering en daarmee je algehele energie. Daarnaast zitten bananen vol vitamines, mineralen en spoorelementen. Een lekker en gezond begin van je dag dus!

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels havermout
  • 1 snufje koekkruiden (of kaneel en naar wens wat verse gember)
  • 1 mespunt zout
  • 1 tl kokosvet of sesamolie

love gember

 Bereidingswijze
  • Vet een ovenpannetje (of –schaaltje) in met kokosvet of sesamolie.
  • Snijd de banaan in plakjes en leg deze in het pannetje.
  • Kluts ei, koekkruiden, zout en havermout door elkaar en giet over de banaan.
  • Zet op 200 °C voor 20-30 minuten in de oven (verschilt per oven, wacht tot het ei gestold is).
En smullen maar! Ben je benieuwd naar meer ‘Yoga op je bord’? In deze blog lees je daar mee over.
Lovely day!

favicon-welikeyoga

Misschien ook leuk?