Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
BlogFood

Watertanden na je yoga-les: groene papaja salade

posted by Rosalie

In Thailand wordt dit heerlijke zoetzure spicy gerecht overal gegeten en in een handomdraai klaar gemaakt. Papaja ken je misschien als de oranje zoete vrucht, voor deze salade wordt je onrijpe papaja gebruikt die nog groen is. Een papaja salade lijkt dus niet op een fruitsalade. Een ware smaaksensatie met of zonder sticky rice, licht verteerbaar en heerlijk op een warme dag na of ruim voor een yoga-les.

Natuurlijk kunnen ze het in Thailand als de beste maken maar met dit recept kwam ik een heel eind. Voor ingrediënten kan je het beste naar een toko bij jou in de buurt gaan. Ben je benieuwd of je beter voor of na de yoga les kan eten, lees hier meer over.

Jaaah, ook maken!

Het is handig als je een vijzel hebt want je moet veel stampen om dit gerecht te maken maar waarschijnlijk gaat dit ook met een pollepel en een stevige bak.

Ingrediënten voor 2 personen

halve groene papaja, halve wortel,  2 teentjes gehakte knoflook, gehakt sjalot, 2-3 verse rode gehakte pepers (zonder zaadjes), handje (gare) sperzieboontjes, 2 tomaten in dunne plakjes, 2 el vissaus, 1 el suiker, sap van limoen, 1/2 tl zout en tot slot (lekker veel) geroosterde gehakte pinda’s!

  1. Halveer de papaja en verwijder de binnenste pitjes die kun je niet eten. Schil de vrucht met een dunschiller of mesje en rasp vruchtvlees of gebruik een keukenmachine. Schil en rasp ook de wortel.
  2. Pak je vijzel en stamp daar de knoflook, sjalot, rode peper en een beetje zouter in. (Dit mengsel kan wel een beetje op je ogen slaan).
  3. Voeg het mengels beetje bij beetje de geraspte papaja en wortel toe en stamp wat zodat het vruchtvlees zacht wordt en het mengels goed is verspreid.
  4. Voeg de tomaat en sperzieboontjes toe  en plet dit ook ligt met de stamper.
  5. Breng het op smaak met suiker, limoensap en vissaus. (Vissaus ruikt helemaal niet lekker maar in gerechten is het toch heerlijk.)
  6. Strooi de pinda’s erover en garneer de salade eventueel met wat extra gehakte pepers en limoen! Enjoy!

favicon-welikeyoga

Misschien ook leuk?