Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
Food

Yoga op je bord

posted by Marloes Faddegon

Zowel met yogahoudingen als met gezonde voeding verbeter je de balans tussen je lichaam en je geest. Je leert te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Hoe beter je naar deze signalen leert luisteren hoe beter je leert begrijpen wat je nodig hebt. Zo ook wat je nodig hebt aan voeding en wat je op verschillende momenten het beste kan eten. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het koken met pure ingrediënten en zijn er heel wat leuke boeken over geschreven.

Hieronder geef ik je vijf boekentips om gezond te koken en te eten om zo goed voor jezelf te zorgen! Op deze manier kan je je levensenergie (prana) vergroten.

Ontbijt je fit, Starten met de vijf elementen voeding

Een warm ontbijt is volgens de vijf elementen voeding een belangrijke pijler om je gezondheid te verbeteren. In dit kookboek vind je voor elk seizoen warme ontbijtrecepten. De recepten zijn duidelijk omschreven, gemakkelijk te maken en vrij van dierlijke producten. Ook lees je in het boek toegankelijke uitleg over hoe je je gezondheid verbetert met voeding volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Een voorproefje nemen op het boek? Via deze link kun je een gedeelte inzien.

Heerlijke havermout, Superfood van bij ons

Als je nog niet wist dat havermout hip en verre van saai is dan leer je dat wel in dit kookboek. In overzichtelijke hoofdstukken komen alle soorten gerechten die je met havermout kunt bedenken voorbij: van hartig tot zoet en van ontbijt tot diner. De recepten zijn vrij van dierlijke ingrediënten, de bereidingswijzen zijn gemakkelijk opgeschreven en de prachtige foto’s doen je watertanden bij elke pagina die je omslaat.

NOOTJE

Ayurveda, vijf elementen voeding én nu ook het voedingscentrum zijn het erover eens noten zijn goed voor je. In het eerste deel van dit kookboek vind je meer informatie bij verschillende soorten noten. In het tweede deel vind je lekkere recepten met noten. Ook hier weer mooie kleurenfoto’s die vragen om actie in je keuken.

Yoga kookboek

In dit boek leer je met voeding de vijf verschillende richtingen waarin prana zich in je lichaam beweegt te beïnvloeden. Yogahoudingen, recepten en achtergrondinformatie geven je inspiratie om de vijf pranastromingen beter in balans te brengen en je fitter te gaan voelen.

Plant Power

Een boek met opnieuw prachtige kleurenfoto’s en prettig leesbare achtergrondinformatie. De recepten zijn geordend per seizoen en duidelijk omschreven. Het boek is persoonlijk geschreven en je voelt op iedere bladzijde het enthousiasme van de auteur over plantaardig eten.

Hopelijk heb je zo weer genoeg inspiratie om met een leuk boek de keuken in te duiken. Er zijn genoeg eerlijke en heerlijke recepten uit te proberen!

welikeyoga

Misschien ook leuk?