Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
Meditatie & ontspanning

Ga je mee naar Griekenland op yogaretraite?

posted by Marjolein Kats

De yogaretraite van Limnisa staat dit jaar in het teken van balans.

Voor jou is er nog een plekje vrij!

Limnisa

Limnisa is een unieke plek in Methana, Griekenland. Het ligt in een afgelegen baai met uitzicht over de eilanden in de Saronische golf. Vorig jaar was ik er op schrijfretraite. Limnisa brengt een hoop inspiratie en creativiteit te midden van de kalmte van de zee en de tuin. Er zijn talrijke hoekjes en plekjes om je rustig terug te trekken met een boek of gewoon om een dutje te doen. De tuin grenst aan een kiezelstrand waar je in het water verkoeling kunt vinden voor de warme zon.

Mariel en Philip, gastvrouw en –heer, zijn supergastvrij. Philip maakt heerlijke vegetarische maaltijden, bereid met ingrediënten uit de streek. Er zijn mogelijkheden tot verkenningstochten in de omgeving zoals een wandeltocht naar de vulkaan of baden in de zwavelbaden die volgens de Grieken helend en zelfs verjongend werken.

Yogaretraite

Naast schrijfretraites biedt Limnisa ook yogaretraites. Ik voel me vereerd om de yogaretraite dit jaar te mogen verzorgen. De retraite staat helemaal in het teken van balans. Want balans vinden in je dagelijks leven met alle drukte die daarbij hoort, dat is toch vaak nog niet zo gemakkelijk. En yoga kan daarbij helpen.

Op de mat gaan we op zoek naar dat evenwicht. Bijvoorbeeld om letterlijk evenwicht te vinden in een houding. Maar ook evenwicht te vinden in je lichaam en geest, door de grens op te zoeken zonder te pushen en alles van binnenuit te laten ontstaan. De balans tussen ontspanning en inspanning, tussen geven en nemen, passief en actief zijn, vasthouden en loslaten, kwetsbaar en sterk zijn, om er maar een paar te noemen.

Dat doen we in de ochtend met meer actieve hatha en flow yoga, en in de avond met yin yoga, restoratieve yoga en meditatie. Er zijn nog een paar plekken vrij. Zie ik je op de yogamat?

Ja, ik wil mee!

Je bent welkom voor één week:

  • Van zaterdag 2 tot 9 juni of van zaterdag 9 tot 16 juni 2018;
  • Of voor twee weken van zaterdag 2 tot zaterdag 16 juni 2018.
    Het is mogelijk om (een paar dagen) eerder op Limnisa aan te komen en deel te nemen aan de schrijversretraite.

Vraag gerust het foldertje aan voor meer details: mariel@limnisa.com of lees meer op de website: www.limnisa.com

Misschien ook leuk?