Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
Meditatie & ontspanning

Milas rare houdingen

posted by Marloes Faddegon

Titel: Mila’s rare houdingen Ι Ondertitel: Hét kinderyogabordspel Ι
ISBN: 3664125917932 Ι  gemaakt door Triskal en Mila boekjes

Het voorjaar komt er weer aan, inclusief lange weekenden en de meivakantie vrij. Heerlijk om deze extra tijd met je gezin te gebruiken voor familieyoga! En hoe leuk is het als dat gewoon thuis kan (of op vakantie) met een kinderyogabordspel?!

Het kinderyogabordspel is gemaakt door Paul, Muck en Rory. Paul is yogadocent, Mila de illustrator van Milaboekjes en Rory de schrijver van Milaboekjes. Voor Mila’s rare houdingen hebben zij hun krachten en talenten gezamenlijk ingezet. Het bordspel is bruikbaar voor zowel kinderyogadocenten in hun lessen als voor gezinnen die thuis op een speelse manier met yoga bezig willen zijn.

Het spel is mooi vormgegeven met aansprekende en kleurrijke tekeningen. Ook zijn de vijf typen spelkaarten (de windstreken) omrand met elk een andere kleur. Kanttekening is dat de kleuren voor sommige kleurenblinde kinderen (die minder nuances in de kleuren zien) niet allemaal goed van elkaar te onderscheiden. Verder bevat het spel een handige handleiding die goed gestructureerd is opgebouwd. Je kunt dus zelf kiezen of je alleen de informatie leest om direct van start te gaan of ook wat wilt lezen over de makers van het spel en de uitgebreide achtergrondinformatie over het spel en de spelkaarten.

De aanbevolen leeftijd voor het spel is 4-12 jaar en kan gespeeld worden met een groep van 3 tot 30 spelers. De tekst in de handleiding is zo geschreven dat hij voor kinderen vaak ook goed wordt begrepen. Onze ervaring was dat kinderen de achtergrondinformatie heel interessant vonden: over waar yoga vandaan komt en het medicijnwiel van Noord-Amerikaanse indianen wat aan de basis van het spel ligt.

Heel leuk hoe verschillende facetten in het spel worden gecombineerd. Van massage tot ademoefeningen en van yogahoudingen tot ontspanningsoefeningen. Ook een leuk pluspunt zijn de aanvullende materialen die op de website van het kinderyogabordspel terug te vinden zijn. Ze zijn absoluut niet noodzakelijk (wat fijn is!) maar als je wilt is het er en dat kan leuk zijn voor als je behoefte hebt aan meer. Denk hierbij aan ingesproken visualisaties, muziek en kleurplaten, maar bijvoorbeeld ook extra achtergrondinformatie. Wij zijn enthousiast en wensen je veel yoga spel plezier samen!

Give this
world
good energy

Misschien ook leuk?