Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
Meditatie & ontspanning

Yoga nidra voor kinderen

posted by Marloes Faddegon
Titel: Yoga Nidra voor kinderen Ι Ondertitel: Brengt rust en ontspanning Ι
Ingesproken door: Josette van Leeuwen

Ieder kind heeft het nodig om zich te kunnen ontspannen. Gedurende de dag maken kinderen van alles mee. Leren ontspannen is een belangrijke vaardigheid om weer tot rust te komen. Tot rust komen helpt kinderen om meer controle te krijgen over hun gedachten en gevoelens. Je kunt je kinderen op veel manieren helpen ontspannen, denk aan kindermassage, kinderyoga, ontspannende spelletjes en samen ontspanningsoefeningen doen. Een andere leuke manier is om samen met je kind tot rust te komen met Yoga Nidra, ook wel bekend als yogaslaap.

Al eerder schreven we blogs over kinderyoga en over Yoga Nidra voor volwassenen. Inmiddels hebben we een inspirerende cd ontdekt van yogadocent Josette van Leeuwen met daarop 5 ingesproken Yoga Nidra sessies voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

Yoga Nidra voor kinderen

De vijf Yoga Nidra sessies op de cd hebben een duur van 13-15 minuten en hebben elk hun eigen thema (innerlijke liefde, ster, dansschoen, vliegreis en boom). De opbouw van de vijf sessies is gelijk. Kinderen gaan op hun rug liggen met de ogen dicht en brengen hun aandacht naar hun lichaam, volgen hun adem, voeren een visualisatie uit en nemen ten slotte een positief besluit.

Josette van Leeuwen is Hatha yogadocent en heeft een ruime ervaringen in het geven van kinderyoga. Ze is eigenaresse van yogastudio JYO in Amsterdam, mindfulnesstrainer en counseler.

Zelf thuis luisteren?

Vind je het leuk om haar CD te bestellen kan dat via de onderstaande bol.com link. Bestellen via haar eigen site is echter nog wat voordeliger, namelijk €14,95 – zie: https://www.jyo.nl/webshop/cd. Wil je liever een mp3 bestand in plaats van als cd? Kan dat ook, downloaden kost €10 – zie: https://www.jyo.nl/webshop/downloads.


Kortom wij vinden deze cd een echte aanrader. Doordat er ook voor kinderen in de huidige maatschappij vaak veel moet is leren ontspannen van jongs af aan in onze ogen zeker heel belangrijk. En hoe leuk is het om samen met je kind massagespellen, yogaspellen en Yoga Nidra thuis te doen. Aandacht voor elkaar en samen bezig zijn met ontspannen om goed voor jezelf te zorgen.

 NO
STRESS
RELAX

Misschien ook leuk?