Slaap Meditatie Programma van Welikeyoga
Meditatie & ontspanning

Zie de maan schijnt door de bomen…

posted by Marloes Faddegon

Vannacht, 30 december, is de laatste volle maan van het jaar. Wetenschappelijk is het nooit aangetoond, maar onder meer volgens Oosterse kennis beïnvloeden de maanfases emoties en slaapgedrag van mensen en dieren. Net zoals de maanfases ook eb en vloed beïnvloeden. Elke maancyclus in het jaar heeft haar eigen thema en energie. De drie dagen rondom volle maan zijn een krachtig moment om extra aandacht te geven aan je meditaties.

Loslaten en met iets nieuws starten

De volle maan periode is een mooi moment om wat geweest is los te laten en te starten met iets nieuws. Overzie je ‘oogst’ van de afgelopen maand of het afgelopen jaar. En schrijf je doelen op voor de komende maandcyclus of het komende jaar. Of misschien kun je deze doelen zelfs vastleggen met een collage van knipsels uit tijdschriften.

Yoga met hartopeners

Energie, passie en liefde staan centraal in de periode rond volle maan. Het uitvoeren van hartopeners helpt om je open te stellen voor en over te geven aan de maanenergie. Rustgevende houdingen helpen om ook rust en geborgenheid te vinden in deze tijd van transformatie. En vooroverbuigingen zijn aan te raden voor mensen die in deze periode onrustiger slapen. Doe bijvoorbeeld de volgende vijf houdingen na elkaar en sluit af met de meditatie die we hieronder beschrijven, uiteraard gevolgd door een liggende eindontspanning.

Mediteer

Visualiseer de doelen die je hebt opgeschreven of in je collage hebt opgeplakt en probeer deze samen te vatten met één woord of een korte, krachtige zin. Mediteer op deze persoonlijke mantra.

Misschien ook leuk?